onsdag 9 november 2011

November

Grrr, jag hade just skrivit ett långt inlägg som försvann. Typiskt!

Nåväl, i måndags var jag ensam på Norrgatt. Det gjorde inte så mycket för jag satt och läste 1000 svenska klassiker och drack champis och åt en bulle. Det var mysigt. Tyvärr hade jag inte någon att diskutera Just Kids med.

Jag läste Just Kids förra julen då jag befann mig på Astrid Lindgrens barnsjukhus. Min upplevelse av boken är därför lite tudelad. Dock har jag många starka inre bilder från min läsning kvar, bevarat i mitt minne. Pattis första möte med Robert, hans polaroidfoton av henne samt deras rum på hotellet och deras första gemensamma lägenhet. Hennes sätt att beskriva rummen gör att jag tror att jag har befunnit mig där.

Denna månads bok hoppas jag också ska ge oss starka bilder. Den stulna romanen av Nawal El Saadawi har jag tänkt mig att vi ska diskutera 5 december. En roman som skrevs och gavs ut innan den arabiska våren då Mubarak fick kliva av och lämna utrymme till förhoppningsvis något mer demokratiskt sinnad regering. Boken handlar om tre kvinnor: en litteraturkritiker och hennes två döttrar. De lever i ett samhälle som är korrumperat och som förtrycker sina kvinnor. Jag tror att det är en roman som ger hopp, jag hoppas i alla fall det.

Trevlig läsning!
Jennie